Bistro Novi svijet, Hodošan - Rekreativno i terapijsko jahanje

Ispiši Pošalji prijatelju Kontaktirajte nas

O nama

Vođeni vizijom i senzibiliziranjem za različitost, ljubavi prema životinjama (posebno konjima) kupnjom zemljišta sa zgradom naš projekt je započeo skromno. Spoznali smo da nije uvijek potrebno prikupiti mnogo novaca da bi se stvari dovele u red. Prva nabavljena životinja na imanju je magarica Radmila koja nam je ujedno i zaštitni znak.

Izborom imena željeli smo da „ Novi svijet“ bude lijepo mjesto gdje će ljudi bez obzira na različitosti voljeti boraviti, cijeniti dostojanstvo drugih, biti senzibilizirani za različitosti, a posebno za osobe s invaliditetom. Kupnjom prvog konja Čikole, naš san se počeo ostvarivati. Otvorili smo bistro, počeli nabavljati i druge životinje - krave, koze, pse, guske, patke kokoši, vijetnamske svinje, mačke... još konja. Danas imamo 4 konja za jahanje i jedno slatko ždrijebe. Sretni smo što su porođajne muke „Novog svijeta“ iza nas.

Uredili smo okoliš, jahalište, dječje igralište i imamo veliku površinu za dječje igre (mali nogomet, badminton, graničar). U dopodnevnim satima osmislili smo poludnevne i kraće posjete za vrtiće i osnovne škole uz stručno vodstvo sa mogućnošću jahanja. Rekreacijsko jahanje i jahanje za osobe s poteškoćama odvija se u popodnevnim satima. Individualmim posjetima za roditelje s djecom nudimo deset minutnu šetnju na konju.

Terapijsko jahanje

Jahanje je radnja koja pozitivno utječe na gibanje, psihosocijalne funkcije i ima fizioterapeutski učinak bez obzira na stanje i poremečaje. Jahanje utječe na kompletnu osobu (tijelo, um, dušu) samosvjest socijalnost i humanost. Više...

Rekreativno jahanje

Iz svijeta računala stanite u idilično prirodni okoliš. Sačekat će vas 5 konja koji će se razveseliti svakom posjetu djece i biti spremni na svonjim leđima ponjti ih u jedno novo iskustvo. Više...

Fotogalerija
Terapijsko_jahanje_13.jpg
Terapijsko_jahanje_5.jpg
Terapijsko_jahanje_6.jpg
Terapijsko_jahanje_7.jpg
Terapijsko_jahanje_1.jpg